Akupressurutbildning

Både akupunktur och akupressur tillhör kategorin för alternativ medicin. För att lära sig att bemästra dessa behandlingsmetoder så erbjuder vi på Kina-Terapi Skolan utbildningar på plats i Stockholm. Förutom akupunkturutbildning erbjuder vi en akupressurutbildning, där du lär dig allt du behöver veta för att tryggt kunna utföra behandlingar på egna kunder.

Akupressurutbildning

Akupressur ingår i begreppet för TKM, Traditionell kinesisk medicin. Man kan säga att behandlingsmetoden är den samma som akupunktur men att man i det här fallet inte använder sig av nålar. Istället trycker man på speciella punkter (pressur) för att uppnå önskad effekt. Vilka punkter som behandlas med hjälp av tryck och massage beror på patients problematik. Man måste därför ha en djup kunskap och förståelse om triggerpunkterna.

Upplägget på vår akupressurutbildning i Stockholm

Vår akupressurutbildning som finns i Stockholm är på totalt 1425 timmar. Dessa timmar är fördelat på lärarledda lektioner, examensarbete och uppsatsskrivning, många timmar självstudier och även 125 timmar praktik. För att bli godkänd och få sitt diplom krävs att man har blivit godkänd på såväl de teoretiska proven som de praktiska, att examensarbetet är väl utfört och godkänt samt dokumenterad behandling av 30 patienter. Priset för vår akupressurutbildning är 29 700 kr.

Fördelar med akupressur

Flera fördelar finns i att läsa våra kurser i akupressur. Du har såväl personlig som professionell nytta av att lära dig om denna traditionella kinesiska medicin. Nyttan sträcker sig från att vilja ge behagligare massage till närstående till att kunna öppna en egen mottagning. Dina nya kunskaper kan också användas helt personligt för självbehandling mot olika typer av smärtor.

Inspirera dig ytterligare till att gå en akupressurutbildning med följande fördelar:

  • Motverkar illamående och kräkningar: Studier visar att akupressur hjälper illamående patienter, däribland illamående cancerpatienter och patienter som upplever illamående efter kirurgiska ingrepp. Ha dock i åtanke att akupressur är ett komplement till konventionell sjukvård och kroniska tillstånd. Låt legitimerade läkare sköta din sjukvård.
  • Ger en avkopplande och avstressande upplevelse: Akupressur är på samma sätt som andra typer av massage djupt avkopplande. Eftersom både stress och ångest lindras fungerar det som en form av terapi, utan att behöva använda ord.
  • Lindrar muskelspänningar: Akupressur lindrar muskelspänning genom tryck i spända muskler och maximal avkoppling. När spänningen släpps kan muskeln återigen aktiveras fritt.
  • Hjälper mot smärta: Ett alternativ till värktabletter är akupressur då det minimerar huvudvärk. Utöver huvudvärk kan såväl smärta från en idrottsskada som kronisk värk minskas med akupressur.
  • Förbättrar sömn och dygnsrytm: Allt fler människor lider av sömnproblem och färska studier visar att akupressur kan förbättra sömnen, i vissa fall avsevärt.
  • Minskar matsmältningsproblem: Nu kan du glömma dina matsmältningsproblem. När du går en akupressurutbildning hos oss kommer du upptäcka att terapin förbättrar välbefinnandet för dem som lider av förstoppning.
  • Stimulerar kroppens cirkulationssystem: Akupressur stimulerar kroppens blodcirkulation samt hormonella och lymfatiska system. Terapin stimulerar även immunsystemet och kroppens naturliga läkningsförmåga.